EPB wordt onderdeel van Optimum Group! Eerste acquisitie in België en toevoeging van shrink sleeve specialisme.

Persbericht

Alkmaar/Wellen, juni 2017

Express Printing Business (EPB), een in België gevestigde specialist in de productie van shrink sleeves en zelfklevende etiketten wordt onderdeel van de Nederlandse top-3 speler in de markt van zelfklevende etiketten en flexibele verpakkingsoplossingen; Optimum Group. De toevoeging van EPB, is de inmiddels 6de acquisitie en past binnen het meer jaren strategisch groeiplan wat is gericht op schaalvergroting, productverbreding en internationalisering. De directie van EPB blijft verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing en neemt plaats in het centrale stuurcomité voorgezeten door een 4-hoofdige groepsdirectie.

Strategische rationale

 • Door de toevoeging van EPB ontstaat een unieke combinatie van expertise in UV flexo & offset rotatiedruk en digitaal drukwerk voor een brede productrange van onder meer zelfklevende etiketten, bedrukte banderollen, booklet & meerlaagse etiketten, flexibele verpakkingen en vanaf nu ook shrink sleeves.
 • De Optimum Group bestaat momenteel uit 5 member companies te weten; Etiket Nederland, Vila Etiketten, W&R Etiketten, Speciaal drukkerij Max. Aarts allen gevestigd in Nederland en EPB gevestigd in België. De eerdere acquisitie van het Etipro is volledig geïntegreerd binnen Etiket Nederland.
 • De member companies hebben allen een eigen unieke product/markt combinatie waarbij toekomstige investeringen zijn gebaseerd op het doorvoeren van een verdere specialisering & positionering binnen de groep.
 • Door de combinatie van decentrale gespecialiseerde operaties en centrale groespfuncties voor sales, finance en stafdiensten, is een succesvolle, snelgroeiende en slagvaardige organisatie ontstaan die dicht bij zijn klanten staat.
 • Gecombineerd zijn de Optimum Group bedrijven in staat om hun huidige klantenbestand nog beter te bedienen. Voordelen voor bestaande en nieuwe klanten zijn een breder productenpakket, betere service door een gecombineerde verkooporganisatie en toegenomen flexibiliteit door de gecombineerde productielocaties.
 • Met de komst van EPB kunnen de reeds bestaande activiteiten in België verder worden uitgebreid en wordt de snelgroeiende productgroep shrink sleeves aan de productenrange toegevoegd.
 • Door de bundeling van krachten ontstaat een sterke en snelgroeiende top 3 speler in de Benelux in de markt van zelfklevende etiketten en flexibele verpakkingsoplossingen met een omvang van bijna € 60 miljoen omzet, 260 medewerkers, en een up-to-date machinepark met onder meer 19 UV flexo & offset rotatie drukpersen en 7 digitale machines verspreid over 5 locaties.

“We zijn beide erg enthousiast over de groei mogelijkheden van de ontstane bundeling van krachten. Door de combinatie van kennis, technieken en specialisme zien we vooral mogelijkheden voor wat betreft shrink sleeves op de Europese markt enerzijds en zelfklevende etiketten op de Belgische markt anderzijds”, aldus Edouard Nolens, Directeur van EPB en Bart de Boer, Group Managing Director van Optimum Group.

Nadere gegevens transactie

 • De bedrijfsnamen Etiket Nederland, Vila Etiketten, W&R Etiketten, Speciaal drukkerij Max. Aarts en EPB blijven naast elkaar bestaan en zijn allen “a member company of” Optimum Group.
 • De ondernemingen blijven zelfstandig opereren en gevestigd op hun huidige locatie.
 • De dienstverlening van Etiket Nederland, Vila Etiketten, W&R Etiketten, Speciaal drukkerij Max. Aarts en EPB aan hun bestaande klanten zal zorgvuldig gewaarborgd blijven.
 • De directies van de ondernemingen blijven direct bij de ondernemingen betrokken en worden gezamenlijk verantwoordelijk voor de gehele groep. De groep van bedrijven wordt aangestuurd door een 4-hoofdige groepsdirectie vanuit de Optimum Group;Bart de Boer                (Group Managing Director)
  André Prophitius          (Group Marketing Director)
  Erik Smit                      (Group Sales Director)
  Harm Verheggen         (Group Finance Director)

Voor vragen en informatie kunt u terecht bij:

Bart de Boer
Optimum Group B.V.
Alkmaar
Nederland
+31 (0)72 533 2044

Edouard Nolens
Express Printing Business N.V.
Wellen
België
+32 (0)11 35 06 70

 

Download hier het volledige persbericht: Nederlands | Français | Deutsch | English

Recent Posts