Etiketten en verpakkingen in de cosmetics moeten naast de juiste informatie, ook luxe en uitstralen.

Cosmetica

De cosmeticabranche is trendgevoelig en werkt vanuit het fulfilment proces waarbij klantcontact belangrijk is. Optimum Group speelt samen met u in op de trends en past haar producten hierop aan. Innovatief kijken we bij iedere verandering naar een passende manier van werken, ook op het gebied van milieuvriendelijke verpakkingen. Denk aan foliën van biologische materialen of gegommeerd papieren plakband. Zo ligt uw product met een verzorgde uitstraling in de schappen, rekening houdend met het milieu.

Cosmetics

In een marktsegment waar uiterlijk en verzorging van groot belang is, kunnen verpakkingen en etiketten niet achterlopen. Als marktleider in flexibele verpakkingsoplossingen en etiketten zorgen we daarvoor. En weten we als geen ander wat belangrijk is binnen de branche.  

Meer dan een etiket

In de cosmeticabranche zijn labels belangrijk voor de uitstraling van een merk. Het hoogwaardige etiket op een mascara of op een poederdoos zijn onmisbaar. Het straalt luxe en verzorging uit. Mits het omhulsel goed wordt vervaardigd natuurlijk. Daarom bieden wij speciale materialen aan, zoals kleuren metalic en goud via hotfoil en coldfoil. Optimum Group levert het totaalconcept. Onze experts brainstormen mee over innovatieve oplossingen en testen om zeker te weten dat uw verpakkingsoplossing geschikt is. 

Meer informatie, weinig plek

Ruimtegebrek is een veelvoorkomende uitdaging binnen de cosmetische branche. Een hoop informatie moet op een klein oppervlakte terecht komen. Vaak in meerdere talen en met waarschuwingsteksten als de houdbaarheid erop. Meerlaagse etiketten zijn hiervoor uitermate geschikt. Zo wordt aan de juiste wet- en regelgeving voldaan. En behoudt u de verzorgde uitstraling van het product. Bovendien drukken we bij Optimum Group de tast-driehoek mee.  

Duurzaamheid in cosmetics

De vraag om duurzame producten wordt steeds dringender in de cosmetische branche. Groene make-up producten maken hun opmars. Optimum Group is koploper als het aankomt op duurzame verpakkingen en etiketten. Wij adviseren u over duurzame oplossingen. Denk aan materiaalreductie tijdens het productieproces of producten zoals de banderol of Ravenwood.   

Neem  contact met ons op
Neem contact met ons op
Direct contact Meer weten