Floating Farm kiest voor duurzame verpakkingen in samenwerking met Optimum Group

Met nieuwe CleanFlake™ Wash-Off labels kan Floating Farm de voordelen van de recyclebaarheid van hun verpakkingen delen met hun klanten en helpen het voorbeeld te geven aan andere voedsel- en drankbedrijven.

Vermindering van de ecologische voetafdruk van de Floating Farm

Floating Farm's duurzaamheidsmissie en hun landbouwmethoden zijn gebaseerd op het idee van circulariteit en een closed-loop systeem. Met hun nieuwe CleanFlake™ / Wash off-labels verbeteren ze de recyclebaarheid van hun verpakkingen en zijn ze een voorbeeld voor andere voedsel- en drankbedrijven.


"Het doel van Floating Farm is om een pakket te hebben dat duurzaam is, veilig voor voedseltoepassingen en recyclebaar. Ons eerdere gebruik van PE-etiketten met permanente kleefstof zorgde voor het verminderen van de recyclebaarheid van onze PET-verpakkingen, aangezien dit type etiket tijdens het recyclingproces niet van de PET-vlokken loskomt. De omschakeling naar CleanFlake™ / Wash off-labels zorgt er voor dat de verpakkingen van onze producten schone recycling mogelijk maakt." -- Minke van Wingerden, Floating Farm.

Floating Farm heeft gekozen voor het creëren van duurzame verpakkingen in samenwerking met de Optimum Group. Lees meer over ons portfolio van duurzame labelmaterialen.

Voor meer informatie over onze Optimum Green portfolio / wash-off labels, neem contact op met een van onze labelspecialisten voor meer informatie over het vinden van een duurzame oplossing voor uw labels en verpakkingen.

Neem  contact met ons op
Neem contact met ons op
Direct contact Meer weten