Jac van den Oord en de wijnglasetiketten van Optimum Group

Jac van den Oord Potatoes, leverancier van een divers assortiment aardappels voor de Nederlandse en internationale markt, wil de consument aansporen om alles uit de aardappel te halen.

Jac van den Oord Potatoes

Jac van den Oord Potatoes, leverancier van een divers assortiment aardappels voor de Nederlandse en internationale markt, wil de consument aansporen om alles uit de aardappel te halen. Dit doet men door de juiste aardappelen aan te bieden voor elke gelegenheid, ongeacht het verkoopkanaal “De aardappel is onze passie”.

  • Verpakkingsvraagstuk

Organisatorische zaken en assortimentsuitbreidingen hebben ertoe geleid dat de realisatie van de samenhang binnen het assortiment langer op zich liet wachten dan verwacht. Jac van den Oord zocht naar verpakkingsoplossingen die de samenhang binnen het uitgebreide assortiment zou versterken.

  • Situatie Jac van den Oord

Na uitgebreide voorstudie werd een strategie ontwikkeld door Jac van den Oord die toegepast kon worden op een groot aantal soorten verpakkingen en materialen. Het keuzeproces bij de klanten (en haar klanten) heeft centraal gestaan voor de nieuwe indeling van het Jac van den Oord assortiment. In januari 2021 werd het aan de bestaande klanten en aan de buitenwereld gepresenteerd.

  • Aanpak Optimum Group

Belona, member company of Optimum Group is de leverancier voor de etiketten van Jac van den Oord. Eén van de accountmanagers van Belona heeft een presentatie bij Jac van den Oord bijgewoond om het verhaal achter de nieuwste ontwikkelingen aan te horen. 

Nadat de bestanden waren ontvangen zijn de drukproeven gerealiseerd. Vervolgens zijn er testrollen geproduceerd om het materiaal te vergelijken met andere substraten zoals folie. De resultaten zijn besproken met de dtp-afdeling van Belona om ervoor te zorgen dat er bij de tweede proefdruk direct het gewenste resultaat zal worden bereikt.

  • Resultaat

Uiteindelijk heeft Optimum Group na afronding van het traject in samenwerking met Jac van den Oord een goede basis gelegd voor een mooi partnerschap. Ondanks de coronacrisis heeft Jac van den Oord een groei doorgemaakt, het bewijs dat deze herontwikkeling een succes is geworden.

Neem  contact met ons op
Neem contact met ons op
Direct contact Meer weten