Wij produceren composteerbare etiketten gemaakt van hernieuwbare bronnen en grondstoffen. Het composteerbare etiket bestaat uit suikerrietvezel papier, voorzien van een biologische waterdragende lijm en bedrukt met een milieuvriendelijke en voedselveilige

Composteerbare etiketten

Optimum Group produceert composteerbare etiketten gemaakt van hernieuwbare bronnen en grondstoffen. Het composteerbare etiket bestaat uit suikerrietvezel papier (bagasse), voorzien van een biologische waterdragende lijm. De composteerbare etiketten zijn bedrukt met een milieuvriendelijke en voedselveilige inkt.

Kies voor composteerbare etiketten

Als gevestigde naam in de Benelux voor verpakkingsoplossingen en etiketten biedt Optimum Group een breed scala producten aan. We gaan voor milieuvriendelijke verpakkingen met minder afval en de focus op circulariteit. Daarnaast blijven we innoveren en testen we de beste en meest groene oplossingen voor onze klanten. 

Jouw klanten kiezen voor duurzame producten en jij kan niet achterblijven! Composteerbare etiketten zijn bij uitstek het bewijs dat jouw organisatie zich inzet voor het milieu. Bij deze kwestie is Optimum Group jouw ideale partner! Draag bij aan het verminderen van de afvalstroom met onze 100% biologisch afbreekbare etiketten.

Perfecte etiketten voor de AGF

Lever niet in op kwaliteit! Je laat onze composteerbare etiketten probleemloos bedrukken in de beste kwaliteit voor al je AGF-producten. De duurzame labels zijn er in elk mogelijk formaat, ideaal voor het etiketteren van fruit een groente! Maak jouw verpakking zo duurzaam mogelijk met een 100% biologisch afbreekbare lijmsoort: permanent of niet-permanent.

Krijg professionele ondersteuning

Laat jouw duurzame keuze terugkomen op de verpakking met een slim gekozen opdruk. Wij denken met je mee over het meest milieuvriendelijke ontwerp. Profiteer van de jarenlange ervaring van onze ontwerpers, die jou met plezier inspireren en ondersteunen. Ontvang bovendien proefafdrukken zodat jij zeker weet dat het ontwerp aan al jouw eisen voldoet. Of vraag geheel vrijblijvend een offerte aan!

Strategisch partnerschap Bio4Life en Optimum Group

Bio4Life, producent van gecertificeerd composteerbare zelfklevende materialen is strategisch partner van Optimum Group, een veelzijdige groep drukkerijen gespecialiseerd op het gebied van hoofdzakelijk UV Flexo rotatiedruk en digitaal drukwerk. Bio4Life levert gecertificeerde materialen aan Optimum Group. Optimum Group is voor Bio4Life de exclusieve leverancier van composteerbare etiketten.

Verregaande samenwerking

Bio4Life ondersteunt Optimum Group bij het verkrijgen van (co)certificaten. De door Bio4life opgebouwde ervaring en behaalde certificeringen (EN13432)/(EC1935/2004 & FDA) vormen samen met de expertise en veelzijdigheid van Optimum Group de basis voor verdere ontwikkelingen van innovatieve duurzame toepassingen. Door deze samenwerking is de positie van Optimum Group op het gebied van biologisch afbreekbare etiketproducten verstevigd en krijgt Bio4Life toegang tot een veelzijdig machinepark.

Specificaties composteerbare etiketten

Wij produceren duurzame etiketten gemaakt van hernieuwbare bronnen en grondstoffen voor onder andere de AGF, Food en Non-Food. Ideaal te gebruiken als fruit stickers. Het composteerbare etiket bestaat uit suikerrietvezel papier (Bagasse), voorzien van een biologische waterdragende lijm en bedrukt met een milieuvriendelijke en voedselveilige inkt.

Bijzonderheden

 • Voedselveilige inkt • Enkelzijdig bedrukt
 • Milieuvriendelijke inkt • Op elk gewenst formaat
 • Full-color en steunkleuren • Geleverd op rollen en/of gesneden en gestapeld
 • Flexo HD kwaliteit drukwerk

  Suikerrietvezel papier (Bagasse etiketten)
  Een witte of natuurlijke hoge kwaliteit houtvrij papier, gemaakt van landbouwafval (bagasse).

  • 100% Biologisch afbreekbaar
  • 100% Composteerbaar 
  • Recyclebaar
  • BioTak® is de gecertificeerde lijm, die door de natuur binnen 90 dagen afgebroken wordt.
  • Biologische watergedragen lijm
  • Duurzame materialen
  • Permanent of niet permanent klevende lijm.

  Heeft u nog aanvullende informatie nodig of wilt u een prijsopgave? Vul dan een contactformulier in of vraag geheel vrijblijvend een offerte aan!

  Neem contact met ons op
  Neem contact met ons op
  Direct contact Meer weten
  Offerte aanvragen