ECO.BANDING®

Maak uw product en organisatie duurzamer. Laat een 100% recyclebare banderol bedrukken bij Optimum Group™. Breng uw product verantwoord voor het voetlicht.

ECO.BANDING®, het antwoord op het verbod op single-use plastics!

Optimum Group™ levert al sinds jaar en dag duurzame verpakkingsoplossingen voor alle branches en draagt bij aan het verminderen van het verbruik van verpakkingsmaterialen en het vergroten van de recyclebaarheid. 

ECO.BANDING®
, de duurzame banderolleeroplossing (papiergehalte 98%) voorzien van een innovatieve seal genaamd ECO.SEAL® (Lijm uitgesloten van EU Single Use Plastic Ban) die voldoet aan het EU wetgevend kader. Uw klant kan de ECO.BANDING® bij het oud papier gooien zonder erover na te denken!

  • Conform EU-wetgeving (Richtlijn (EU) 2019/904" Overweging 11)
  • 100% recycleerbaar
  • Voedselveilig ( BRC Grade AA) 
  • Lagere verwerkingstemperatuur (energiebesparing)
  • Virgin-papier (FSC®-gecertificeerd)
  • Gepositioneerd- / doorlopend voorzien van ECO.SEAL®

Certificaten

Ons recyclebaar papier is uitsluitend afkomstig uit hernieuwbare bossen. Ons FSC-certificaat bewijst dit. Profiteer van onze certificering en voeg het toe aan uw lijst met duurzaamheidslabels. Door een milieuvriendelijke banderol te bedrukken, kan dit logo ook op uw verpakking gedrukt worden. Bovendien worden onze banderollen geproduceerd volgens BRC-kwaliteit AA voor voedselveiligheid en zijn ze volledig recyclebaar en composteerbaar.

Verken het thema

Laat onze ontwerpers met u meedenken over het in de markt zetten van uw product. Duurzaamheid is een belangrijk thema. Wij bieden drukwerk- en ontwerpvoorstellen die hierop aansluiten en denken met u mee over een nog duurzamere manier van produceren: met duurzame inkt en verzending bijvoorbeeld.

Voorraadhoudend produceren

Onze manier van voorraadhoudend produceren is ook nog eens duurzaam. Wij produceren uw jaarbehoefte in slechts twee rondes en met een 10-kleurenpers. Dat betekent minder handelingen en minder verbruik van onze drukpers. Bovendien regelen wij de opslag.

Neem  contact met ons op
Neem contact met ons op
Direct contact Meer weten
Offerte aanvragen