Leverbetrouwbaarheid Optimum Group nog verder opgeschaald.

Leverbetrouwbaarheid Optimum Group nog verder opgeschaald.

Optimum Group heeft met veertien productielocaties en meer dan 1000 medewerkers alle capaciteit in huis om haar klanten op tijd en in de gebruikelijke kwaliteit te blijven leveren. Wij doen er alles aan om de continuïteit van levering op dit moment te garanderen.

Marktleider zelfklevende etiketten en flexibele verpakkingsoplossingen

Optimum Group is marktleider in de Benelux voor de productie van zelfklevende etiketten en flexibele verpakkingsoplossingen zoals banderollen, folies en shrink sleeves en labels voor producten in onder andere food, retail, personal care, chemie, cosmetica, logistiek en farmaceutische industrie. Daarmee hebben we een belangrijke rol in verschillende supply-chains. Zonder verpakkingen en etiketten is de uitlevering van deze cruciale goederen niet mogelijk.

Optimum Group duurzame oplossingen

Optimum Group ontwikkelt duurzame verpakkingsoplossingen voor de verpakkingsindustrie met een breed assortiment aan zelfklevende etiketten, linerless etiketten, bedrukte banderollen, aanlijmetiketten, booklet- en meerlaagse etiketten, security etiketten, shrink sleeves, tapes en foliën. Met onze expertise op het gebied van ontwerp en ontwikkeling, supply chain management en een efficiënte verwerking in de productieomgeving kunnen wij onze klanten zo optimaal mogelijk bedienen.

Optimum Group is marktleider in de Benelux van zelfklevende etiketten en flexibele verpakkingsoplossingen.

Optimum Group levert

Optimum Group heeft met veertien productielocaties en meer dan 1000 medewerkers alle capaciteit in huis om haar klanten op tijd en in de gebruikelijke kwaliteit te blijven leveren. Wij doen er alles aan om de continuïteit van levering op dit moment te garanderen. Daarnaast kan de Optimum Group door haar bedrijfscontinuïteitsplan de leverbetrouwbaarheid nog verder maximaliseren en risico’s beperken. Wij hebben o.a. de volgende maatregelen genomen:

  • Wij hebben reeds extra voorraden van onze standaard grondstoffen en basismaterialen opgebouwd en blijven die voorlopig ook nog verder opbouwen.
  • Wij hebben onze supply chain volledig in kaart en hebben dagelijks contact met onze leveranciers om zicht te houden op voorraden en levertijden.

Onze producten:

Wij zijn marktleider op het gebied van bedrukte banderollen en specials op het gebied van zelfklevende etiketten, aanlijm etiketten, meerlaags etikettengegommeerd plakband, foliën en flexibele verpakkingen. Door ons grote assortiment en unieke productiemogelijkheden, leveren we maatwerk aan een zeer divers klantenbestand.  

Etiketten

Etiketten zijn overal terug te vinden op allerlei verschillende producten in verschillende branches.

Het etiket is uiteraard een informatiedrager: zonder etiket kan een product niet worden uitgeleverd. Daarnaast kan een etiket ook een grote bijdrage leveren aan de uitstraling en merkbeleving van uw product. Wij produceren zelfklevende etiketten op rol in elke gewenste hoeveelheid, kwaliteit, vorm en afmeting, voor uiteenlopende toepassingen.

Zelfklevende Etiketten

Wij produceren zelfklevende etiketten op rol in elke gewenste hoeveelheid, kwaliteit, vorm en afmeting. Van papier tot kunststof, voor uiteenlopende toepassingen. Afhankelijk van de toepassing voorzien van de juiste belijming. Tevens gesneden en gestapeld leverbaar.

Wij verwerken alle voorkomende security materialen zoals holografische folie, ultra destructable, gelamineerde folie met lijmsecurity teksten. Naast de op de markt verkrijgbare security materialen stellen wij ook zelf klantspecifieke materialen samen.

Tevens hebben wij in samenspraak met diverse klanten sluitzegels ontwikkeld om een verpakking meermaals te openen en te sluiten.

Blanco Etiketten

Blanco etiketten zijn geschikt voor verwerking in uw eigen printer of etiketteermachine. Ook leverbaar in diverse fluor kleuren. Blanco etiketten zijn perfecte informatiedragers en geschikt voor veel logistieke doeleinden binnen een bedrijf zoals verzendetiketten, barcode etiketten, of adreslabels.

Linerless Etiketten

Linerless etiketten zijn drukgevoelige etiketten die geen liner of afdekpapier hebben. De etiketten zitten op een rol, met een afgiftelaag aangebracht op de voorkant van het materiaal, om te voorkomen dat de lijm op het etiket daaronder gaat plakken. Linerless etiketten worden gebruikt voor uiteenlopende toepassingen; zoals linerloze wikkels voor flessen, groente- en fruittoepassingen, maar ook voor promotionele toepassingen (ook wel zelfklevend meeloopstrip genoemd.) De beschikbare materialen omvatten standaard papier, folie en direct thermopapier. Linerless etiketten zijn beschikbaar met permanente, verwijderbare en herpositioneerbare belijming. De voordelen van Linerless etiketten zijn: tot 40% meer etiketten per rol, geen liner-verspilling, minder afval en besparing op opslag- en transportkosten.

Ravenwood Linerless Etiketten

Het Ravenwood Linerless Labelling Systeem is een specifieke linerless labeling wat vooral wordt gebruikt door voedselverpakkende fabrieken. De Ravenwood NOBAC etiketteermachines labelen producten die in de supermarkten in het schap liggen en daar de juiste uitstraling moeten hebben. Onze druktechnieken en productiemethoden zijn er speciaal op ingericht aan die hoge kwaliteitseisen te voldoen. Dit systeem staat garant staat voor een jarenlange probleemloze verwerking van Linerless Labels met een minimum aan onderhoud en stilstand. En het zijn Linerless Labels, dus het milieu is er ook mee gediend!

Flexibele verpakkingsoplossingen

Optimum Group heeft unieke productiemogelijkheden in huis. Daarmee produceren wij voor elke klant de juiste flexibele verpakkingsoplossingen zoals banderolleerbanden, folies, shrink sleeves en Labels. We vinden de beste passende verpakking om het eindproduct te realiseren die voldoet aan alle vereisten en het verschil kan maken binnen uw branche. Wij verwerken verschillende soorten folie- en papiersoorten met verschillende eigenschappen.

Banderolleerband

De banderolleerband is een deel van de verpakking van een product en steeds ook vaker de informatiedrager voor het product. Of we het nu over private labels of eigen ontwerpen hebben. Een banderol geeft uw product net die meerwaarde die het nodig heeft. Daarbij komt dat door de toenemende wettelijke eisen en wensen van de consument de ruimte op andere informatiedragers, zoals een etiket, steeds vaker te beperkt is. Bedrukking van de achterzijde en contour stansen behoren tot de mogelijkheid. De voordelen van een banderolleerband zijn: beveiliging tegen opening, hoogwaardige productuitstraling, automatische verwerking, diverse maatvoeringen en materiaalsoorten mogelijk, 2-zijdig bedrukbaar.

Folies

Folies zijn zeer geschikt voor het verpakken van producten. Wij verwerken verschillende foliesoorten met verschillende eigenschappen. We houden bij een folieverpakking rekening met de o.a. toepassingswijze, de verwerkingseigenschappen en -snelheden en de vereiste barrière-eigenschappen. Dit geeft ons en onze klanten de mogelijkheid om de juiste folie te kiezen voor het te verpakken product. Wij bedrukken OPP, CPP, PET, PE, (B)OPA, papier, cellofaan op rol voor uiteenlopende toepassingen. Tevens verwerken wij folies die vervaardigd zijn uit biologische materialen en folies die biologisch afbreekbaar zijn, zoals bijvoorbeeld PLA en Natureflex.

Shrink sleeves

Een shrink sleeve is een flexibele verpakking die rondom uw product gekrompen wordt. De shrink sleeve fungeert als een extra laag om uw product, het grootste voordeel van een shrink sleeve is de mogelijkheid om 360° te bedrukken. Hierdoor is er veel informatieruimte en is de shrink sleeve erg geschikt voor promotionele doeleinden. Een ander voordeel is dat een shrink sleeve om elke mogelijke vorm gevormd kan worden, de shrink sleeve biedt dus eindeloze mogelijkheden. Binnen de Optimum Group hechten wij veel waarde aan hoogstaande kwaliteit. Daarom hebben wij onze eigen pre-press afdelingen waar nauwlettend met u wordt meegedacht over het ontwerp van uw shrink sleeve.

Labels

Labels zijn kaartjes, visitekaartjes, spaarkaarten of andere productlabels welke op uiteenlopende manieren bedrukt kunnen worden. Van functioneel tot luxe dankzij onze HP Indigo en Heidelberg Degel. De Heidelberg Degel heeft een foliedruk-unit waarmee we drukwerk kunnen veredelen. Dat doen we overigens niet uitsluitend met kaartjes. Veredeling maakt drukwerk opvallender en luxer.

Onze branches:

Wij bedienen vooral afnemers in food, retail, cosmetica, pharma, home & personal care en de logistiek.

Food

In de foodbranche is het heel belangrijk om op te vallen in het winkelschap. Tegenwoordig wordt er steeds meer waarde gehecht aan de combinatie van naamsbekendheid, de juiste manier van de ingrediënten declaratie en het voedselveilig produceren van flexibele verpakkingen. We vinden de best passende verpakking om het eindproduct te realiseren dat voldoet aan alle vereisten.

We produceren voor onze klanten in de foodbranche onder andere zelfklevende etiketten, linerless etiketten, ravenwood linerless etiketten banderolleerbanden, shrink sleeves, folieverpakkingen en labels.

Retail

Wij zorgen voor hoogwaardige verpakkingsoplossingen die altijd de juiste prijs-kwaliteit verhouding hebben. In Retail heeft iedereen een eigen etiket, of het nu gaat om prijzen te vermelden of het logo duidelijk zichtbaar te maken, zonder etiket kan een product niet worden uitgeleverd. Ook voor al uw non-food producten, vinden wij altijd de juiste oplossing. Met onze verschillende soorten labels zijn bovendien allerlei promotionele acties mogelijk. Daarbij heeft Optimum Group veel aandacht voor de toenemende wens om duurzamer te zijn. Ook verpakkingen en etiketten kunnen bijdragen aan de gezondheid van mens, dier en milieu en ook nog een prachtige uitstraling hebben. Wij zijn dagelijks bezig om de beste ontwikkelingen door te voeren op onze producten.

Personal Care

In de branche personal care of persoonlijke verzorging, is een aantrekkelijke verpakking uiteraard zeer belangrijk. De keuze voor consumenten is erg groot en hoe aantrekkelijker de verpakking, hoe meer uw product opvalt in het winkelschap. De consument hecht waarde aan de producten in deze branche en wil waar voor zijn geld. Daarom is de verpakking belangrijk en de eigenschappen van de verpakking zeggen veel over uw product. Ook in de personal care branche is het steeds belangrijker om te zorgen voor een verpakking met de juiste informatie zoals de ingrediënten declaratie en gebruiksvoorschrift.

Chemie

In de chemische industrie is een etiket een uiterst belangrijke informatiedrager. Etiketten moeten goed leesbaar zijn en blijven, maar ook voldoen aan de richtlijnen voor identificatie volgens de EU-GHS/CLP wetgeving. Onze etiketten zijn hiervoor bij uitstek geschikt en volledig volgens de laatste CPL -wetgeving opgemaakt. Met ons grote assortiment en unieke productiemogelijkheden kunnen we voldoen aan alle eisen die gesteld worden aan materialen en bedrukking voor etikettering en flexibele verpakkingen in de chemische industrie.

Cosmetica

In de cosmetica branche is uitstraling van de verpakking extra belangrijk. Cosmeticaproducten geven vaak een gevoel van luxe en het is van groot belang om op te vallen in het schap. Daarnaast is het steeds belangrijker om te zorgen voor een verpakking met de juiste informatie zoals de ingrediënten declaratie en gebruiksvoorschrift. Daarnaast moeten verpakkingen en etiketten van producten uiteraard – net als in de food industrie – rekening houden met de toepassingswijze, de verwerkingseigenschappen en -snelheden en de vereiste barrière-eigenschappen.

Logistiek

Er zit een etiket op elk product wat wordt verstuurd, verplaatst of opgeslagen. De logistiek stelt hoge eisen aan snelheid, efficiëntie en oplossingsgerichtheid. Optimum Group biedt voor een groot assortiment aan materialen en toepassingen en productiemogelijkheden zodat we een oplossing hebben voor alle aantallen en uiteenlopende logistieke toepassingen.

Farmaceutische industrie

In de farmaceutische industrie is de informatie op de verpakking van essentieel belang. Kwaliteit en betrouwbaarheid staan voorop en de informatie moet aan alle wettelijke eisen voldoen. Optimum Group is in staat om oplossingen te bieden aan alle eisen die worden gesteld aan de verpakking en etikettering van farmaceutische producten. Zowel voor grote als kleine oplagen en met alle gewenste identificatie-informatie zoals bar- en batchcodes.

Neem  contact met ons op
Neem contact met ons op
Direct contact Meer weten