Optimum Group engageert zich om Maatschappelijk Verantwoord te Ondernemen. Onze bedrijfsprocessen worden continu verbeterd om zo Mens, Maatschappij en Milieu beter van dienst te zijn.

MVO

Optimum Group engageert zich om Maatschappelijk Verantwoord te Ondernemen. Onze bedrijfsprocessen worden continu verbeterd om zo Mens, Maatschappij en Milieu beter van dienst te zijn.

Van roepende in de woestijn naar innovatieleider

Ontdek onze plannen, laat je inspireren en werk samen met ons aan een betere wereld. In al onze beslissingen zoeken we de balans tussen people, planet en profit en lopen wij voorop in de mars voor een beter klimaat.

Lift mee op het MVO-beleid van Optimum Group 

Maatschappelijk verantwoord ondernemen draait om vijf issues. We leggen bewust onze focus op de impact op het milieu, duurzaam gebruik van energie, grondstoffenschaarste, onze medewerkers en zijn maatschappelijk betrokken. We groeiden in tien jaar tijd uit tot koploper in een branche waar duurzaamheid steeds belangrijker wordt.

Maak een groene omslag met onze Optimum Green producten

Met onze producten leveren we een blijvende bijdrage aan duurzaam ondernemen. Ontdek ons groeiende assortiment aan duurzame verpakkings en etiketoplossingen. Met de producten uit ons Optimum Green portfolio vind je altijd een oplossing die past bij jouw MVO-beleid. Samen werken we structureel en sustainable aan een duurzame toekomst. Klik hier voor meer informatie.

GREENLINER 

Duurzaamheid is belangrijk voor Optimum Group: “Het hoort bij onze verantwoordelijkheid en het is onmisbaar in onze bedrijfsvoering. Duurzaamheid is onderdeel van ons MVO-beleid en komt in verschillende bedrijfsactiviteiten terug. Vanuit deze duurzaamheidsgedachte is het Optimum Group Liner Recycling Programma ontstaan, genaamd Greenliner. We willen onze klanten graag helpen met het recyclen van backingmateriaal van de etiketten die wij leveren.” 

Optimum Group platina partner United Packaging Forest

Er zijn meerdere redenen, maar de allerbelangrijkste is dat wij als innoverend bedrijf in de verpakkingsbranche DOEN belangrijker vinden dan praten.

Verpakkingen zijn noodzakelijk voor een leefbare wereld. Dankzij een verpakking is transport van producten mogelijk en kan dit efficiënt gebeuren. Daarnaast vermindert het voedselverspilling. Hoewel verpakkingen noodzakelijk zijn voor een leefbare wereld moeten we er ook voor zorgen dat deze niet in het milieu terechtkomen en op die manier eeuwig over onze aardbol blijven zwerven. Daarom is Optimum Group platina partner geworden van United Packaging Forest (UPF) met een bijdrage waardoor er 240 bomen geplant kunnen worden.

United Packaging Forest is een initiatief dat is ontstaan in de verpakkingswereld en strijd tegen illegale boomkap. Jaarlijks verdwijnen er ruim tienmiljard bomen en de consequenties zijn groot. Droogte, klimaatverandering, voedselgebrek, armoede en natuurrampen zijn directe gevolgen van ontbossing. Daarnaast kunnen mensen en dieren niet zonder bomen. Ze zijn nodig voor het omzetten van CO2 naar zuurstof en bieden een leefomgeving voor dieren. Alle partners van het UPF dragen bij aan het leefbaar maken van onze mooie planeet.

Neem  contact met ons op
Neem contact met ons op
Direct contact Meer weten