Optimum Group stapt over op BPA vrije etiketten

Optimum Group stapt over op BPA vrije etiketten

In de wetswijziging die vanaf 2020 ingaat staat geschreven dat al het thermische papier dat na 2 januari wordt verkocht BPA (Bisphenol A) vrij moet zijn. Bij Optimum Group denken we vooruit en zijn we in samenwerking met onze leveranciers nu al overgestapt op BPA vrije thermo materialen.

Optimum Group stapt over op BPA vrije etiketten

In de wetswijziging die vanaf 2020 ingaat staat geschreven dat al het thermische papier dat na 2 januari wordt verkocht BPA (Bisphenol A) vrij moet zijn.

Etiketten zijn tegenwoordig vaak een onderwerp van gesprek. Ze moeten duurzaam zijn, bijdragen aan de gezondheid van mens, dier en milieu en ze moeten ook nog een prachtige uitstraling hebben. Bij Optimum Group vinden we dit een mooie uitdaging! Wij zijn dagelijks bezig om de beste ontwikkelingen door te voeren op onze producten. Bij Optimum Group denken we vooruit en zijn we in samenwerking met onze leveranciers nu al overgestapt op BPA vrije thermo materialen.

BPA (Bisfenol A) wordt van oudsher gebruikt als kleurontwikkelaar voor thermische etiketten in de detailhandel. Denk hierbij aan kassapapier en weegschaaletiketten. Door BPA vrij materiaal in te kopen, hebben we een alternatief voor de doorgaans gemaakte etiketten met BPA. Het BPA vrije materiaal is ontwikkeld door onze vaste grondstof leveranciers. Dit nieuwe materiaal is zowel uncoated als top-coated verkrijgbaar, indien gewenst is het materiaal ook FSC gecertificeerd te verkrijgen.

Sla een verantwoorde slag met BPA vrije, FSC® gecertificeerde labels

Laat iedereen weten dat je aan een duurzamere wereld werkt met onze BPA vrije etiketten van FSC-papier. Dit Optimum Green-product wordt gemaakt van duurzaam verkregen hout. Het FSC-label waarborgt dat we werken met hernieuwbare grondstoffen en plant terug wat we gebruiken. FSC staat voor transparantie en het behoud van bossen. Laat het keurmerk op jouw verpakkingen plaatsen! Zo weet iedereen dat jouw organisatie aan een duurzamere wereld werkt.