Scanket en Labelsupply onderdeel van Optimum Group!

Scanket en Labelsupply, specialisten in de productie van zelfklevende etiketten, onderdeel van Optimum Group. De huidige directie van Scanket en Labelsupply blijft in haar huidige functie binnen de organisatie.

Scanket en Labelsupply onderdeel van Optimum Group!

Persbericht

Alkmaar, Nederland/ Birkerød, Denemarken, 1 juni 2021 

Scanket en Labelsupply, specialisten in de productie van zelfklevende etiketten, onderdeel van Optimum Group. De huidige directie van Scanket en Labelsupply blijft in haar huidige functie binnen de organisatie. 

De toevoeging van Scanket en Labelsupply past goed binnen de Europese groeiambities van de Optimum Group en zal de aanwezigheid van de Optimum Group in de Nordics aanzienlijk uitbreiden. Als onderdeel van de Optimum Group, zullen Labelsupply en Scanket in staat zijn om hun klanten beter te bedienen door middel van een grotere capaciteit, een breder assortiment van zelfklevende etiketten & flexibele verpakkingsoplossingen en een grotere leverbetrouwbaarheid als onderdeel van een internationale groep drukkerijen. 

Toonaangevende speler in etiketten en flexibele verpakkingsoplossingen

Voor Optimum Group betekent de toevoeging van Scanket en Labelsupply een uitbreiding van haar voetafdruk in Denemarken en een versterking van haar positie als toonaangevende speler in Noord-Europa op het gebied van etiketten en flexibele verpakkingsoplossingen, waaronder bedrukte en blanco zelfklevende etiketten, tapes, shrink sleeves, banderollen, meerlaagse etiketten en flexibele verpakkingen. Met de toevoeging van Scanket en Labelsupply bestaat de Optimum Group nu uit 14 member companies gevestigd in Nederland, België, Duitsland en Denemarken, waarbij iedere member company een eigen product/markt combinatie heeft. 

Vertrouwen in de toekomst

"Zowel Scanket als Labelsupply hebben zich de afgelopen jaren goed ontwikkeld en een significante groei gerealiseerd op basis van een sterk en toegewijd team van medewerkers en door te investeren in meer capaciteit", aldus Lars Ole Nauta, CEO van Optimum Group Nordic. 

Ruud Zantman, CEO van Optimum Group: "We zijn verheugd om deze volgende stap in de Nordics te zetten en verwelkomen zowel Labelsupply als Scanket in de groep. De digitale mogelijkheden en high-end labels die beide bedrijven bieden zijn een geweldige aanvulling op ons platform en zullen ons in staat stellen onze klanten nog beter van dienst te zijn."

Over Scanket 
Scanket is een toonaangevende etikettendrukker in Denemarken met een voortdurend vernieuwend en modern machinepark. Het uitgebreide machinepark stelt Scanket in staat een breed scala aan etiketten en verpakkingsoplossingen aan te bieden. De onderneming heeft haar hoofdkantoor in Birkerød, Denemarken en telt ongeveer 30 werknemers. Voor meer informatie over Scanket, zie https://www.scanket.dk/.

Over Labelsupply 
Labelsupply is een toonaangevende etikettendrukker in Denemarken die voornamelijk Zweedse en Deense klanten bedient, die een hogere mate van leveringszekerheid en advies wilden. Zij richten zich op etiketteringsoplossingen voor bedrijven in de voedingsmiddelen- en chemische industrie. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Lynge, Denemarken. Voor meer informatie over Labelsupply, zie 

https://www.labelsupply.dk/.

Over Optimum Group
Optimum Group is een Europese veelzijdige groep drukkerijen met productielocaties in Nederland, België, Denemarken en Duitsland met 14 aangesloten bedrijven. De overnames van respectievelijk Scanket  en Labelsupply zijn de zevende en achtste succesvolle overname door Optimum Group sinds 2018. Optimum Group wordt ondersteund door IK Investment Partners, een Europese private equity adviesgroep met Scandinavische wortels, die actief is in heel Noord Continentaal Europa. Voor meer informatie over Optimum Group, zie https://www.optimumgroup.nl.

Download volledig persbericht hier