Strategisch partnerschap

Optimum Group en Bio4Life gaan een strategisch partnerschap aan voor composteerbare etiketten en materialen.

Optimum Group en Bio4life gaan een strategisch partnerschap aan voor composteerbare labels en materialen.

Bio4Life, producent van gecertificeerd composteerbare zelfklevende materialen heeft een strategische overeenkomst gesloten met Optimum Group, een veelzijdige groep drukkerijen gespecialiseerd op het gebied van hoofdzakelijk UV Flexo rotatiedruk en digitaal drukwerk. 

Bio4Life zal gecertificeerde materialen gaan leveren aan Optimum Group. Optimum Group zal voor Bio4Life de exclusieve leverancier worden voor de composteerbare etiketten van Bio4Life.

Verregaande samenwerking

Bio4Life zal Optimum Group ondersteunen bij het verkrijgen van (co)certificaten op specifieke projecten van Optimum Group. De door Bio4life opgebouwde kennis, expertise en behaalde certificeringen (EN13432) en de expertise en veelzijdigheid van Optimum Group vormen de basis voor verdere ontwikkeling van nieuwe duurzame toepassingen. Door deze samenwerking wordt de positie van Optimum Group op het gebied van biologisch afbreekbare etiketproducten verstevigd en krijgt Bio4Life toegang tot een veelzijdig machinepark.

Over Bio4Life

Bio4Life is gespecialiseerd in composteerbare en duurzame materialen met een focus op zelfklevende etiketten. De basis van de composteerbare materialen ligt in de toepassing van de BioTAK® lijm, die door zusterbedrijf SAP wordt geproduceerd. Bio4Life beschikt over internationaal erkende certificaten van DinCertco en TÜV-Austria

De producten van Bio4Life worden mondiaal geleverd aan distributeurs en drukkerijen. Bio4Life is gehuisvest in Capelle aan den IJssel en beschikt over diverse externe opslaglocaties.