Ons duurzame productenportfolio is divers. Profiteer van onze unieke banderollen en haal voordeel uit onze dunnere blanco etiketten die nog breder inzetbaar zijn.

Optimum Green

Maak een groene omslag met onze Optimum Green producten. Met onze producten leveren we een blijvende bijdrage aan duurzaam ondernemen.

Optimum Green Portfolio Afbeelding

Maak een groene omslag met onze Optimum Green producten


Met onze producten leveren we een blijvende bijdrage aan duurzaam ondernemen. Ontdek ons groeiende assortiment aan duurzame verpakkings en etiketoplossingen. Met de producten uit ons Optimum Green portfolio vind je altijd een oplossing die past bij jouw MVO-beleid. Samen werken we structureel en sustainable aan een duurzame toekomst. 

Om opgenomen te worden in dit portfolio moet minstens een van de aanwezige componenten voldoen aan een van onze duurzaamheids-standaarden:

Reuse Reduce Recycle Replace Responsibility

Weinig moeite, veel resultaat

Je kunt er niet meer omheen. Jouw bedrijf moet milieuvriendelijker verpakken. Profiteer van ons passende advies en ontdek op welke wijze ons Optimum Green portfolio jouw verduurzamingsslag versnelt. Alle producten voldoen aan de duurzaamheidsstandaarden reduce, reuse, recycle, replace en responsibility.

Ontdek wat bij jouw product past 

Ons brede productenportfolio is divers. Profiteer van onze unieke banderollen en haal voordeel uit onze dunnere blanco etiketten die nog breder inzetbaar zijn. Wat je ook verpakt, van cosmetica tot versproducten, wij hebben de juiste duurzame oplossingen die voldoen aan alle richtlijnen. Onze specialisten adviseren je van product tot design en delen hun expertise over de inpassing in onze productielijn. Samen kijken we welke duurzaamheidsslag bij jou past.

Dunnere etiketten

Maak kennis met onze nieuwe standaard: flinterdunne etiketten. Met onze dunnere materialen werken we als Optimum Group aan 13% minder rolwissels en 25% minder afval. Dat scheelt niet alleen in productie en uitstoot, maar ook in opslag en transport. We werken als enige Nederlandse drukkerijgroep met de 6 dunnere RAFNXT+-producten van het merk UPM Raflactac.

Dunnere folies 

Gebruik onze dunnere folies om het verschil te maken. Deze duurzame varianten zijn tot 15% dunner. Met voldoende ruimte voor reclame- en productinformatie val je nog even goed op in de schappen. Het product wordt in veel gevallen draagbaar en dit maakt plastic tassen steeds vaker overbodig. Een win-winsituatie op het gebied van duurzaamheid.

Composteerbare etiketten

Wees creatief en composteerbaar. Ontdek hoe je met onze etiketten van suikerrietvezels jouw impact op het milieu verlaagt. Als de verpakking weggegooid wordt, heeft dat namelijk geen nadelige gevolgen. Zo bied je met jouw verpakkingsoplossing ook jouw klant een duurzamere levensstijl aan. Onze composteerbare etiketten zijn volledig biologisch afbreekbaar.

Etiketten van FSC-papier

Laat iedereen weten dat je aan een duurzamere wereld werkt met onze etiketten van FSC-papier. Dit Optimum Green-product wordt gemaakt van duurzaam verkregen hout. Het FSC-label waarborgt dat we werken met hernieuwbare grondstoffen en plant terug wat we gebruiken. FSC staat voor transparantie en het behoud van bossen. Laat het keurmerk op jouw verpakkingen plaatsen. Zo weet iedereen dat jouw organisatie aan een duurzamere wereld werkt.

Linerless etiketten

Bespaar op afvalkosten met onze Linerless etiketten. Deze labels verbruiken 60% minder materiaal tijdens de productie. De naam zegt voldoende: geen rugpapier of dragerbaan die je onnodig weg moet gooien. Zo werk je met een verpakkingsoplossing zonder restafval. Tijdens de productie kunnen we meer etiketten kwijt op en rol en de variabele etiketgrootte zorgt voor minder rolwissels. Onze linerless etiketten zijn dus op meerdere vlakken de duurzame oplossing.

Eco-banding®

Verpak je product voedselveilig en volledig recyclebaar met onze Eco Band van het innovatieve en duurzame verpakkingsconcept Branding by Banding. Het hoofdbestanddeel is FSC®-gecertificeerd papier, dat is voorzien van een ECO.SEAL. Omring jouw product in deze Optimum Green-verpakking en je maakt korte metten met het groter wordende afvalprobleem.

Afwasbare etiketten

Etiketten kunnen de zuiverheid van gerecycled PET verminderen als ze niet volledig loskomen van de verpakking tijdens het recyclingproces. Gerecyclede PET is een duurzaam materiaal, maar de uitdaging ligt in het elimineren van vervuiling in de recyclingstroom. Afwasbare etiketten vereenvoudigen PET-recycling. Het maakt een schone scheiding mogelijk tussen de labels en PET-verpakkingen, wat resulteert in puur recyclebaar PET.

Neem  contact met ons op
Neem contact met ons op
Direct contact Meer weten