VISIT US AT EMPACK 2019 EXHIBITION IN ‘S-HERTOGENBOSCH, THE NETHERLANDS, APRIL 3TH-4TH, BOOTH F100

Optimum Group stelt u vanaf vandaag zijn Optimum Green portfolio voor: een uitgebreide en diverse waaier aan duurzame labelmaterialen. Om opgenomen te worden in dit portfolio moet minstens een van de aanwezige componenten voldoen aan een van onze duurzaa

Optimum Green

Optimum Group stelt u zijn Optimum Green portfolio voor: een uitgebreide en diverse waaier aan duurzame labelmaterialen.

Optimum Group stelt u zijn Optimum Green portfolio voor: een uitgebreide en diverse waaier aan duurzame labelmaterialen. Om opgenomen te worden in dit portfolio moet minstens een van de aanwezige componenten voldoen aan een van onze duurzaamheids-standaarden:

Reuse Reduce Recycle Replace Responsibility

Reuse/Responsibility: een deel van het materiaal moet aantoonbaar afkomstig zijn van duurzaam verkregen materialen. (FSC papier, bio-based film, papier met biocoating)

Reduse: met minder materiaal toch dezelfde en het liefst nog betere resultaten geven. Dunnere backing, dunnere films, linnerless applicaties

Recycle: een deel van het materiaal is perfect recyclebaar, bevat gerecycled materiaal of zorgt voor een betere recyclage, gerecycleerd papier, papier van bagasse, papier met spotbelijming (hotmelt), papier met bio coating)

Replace: het Optimum Green portfolio biedt een duurzaam alternatief voor traditioneel labelmateriaal. In principe kan elk product geproduceerd van duurzaam labelmateriaal binnen dit portfolio passen. Zolang het past binnen de doelstelling het verminderen en recyclen van afval en actieve promotie van een circulaire economie.

Neem  contact met ons op
Neem contact met ons op
Direct contact Meer weten