DPG-PFAND markering

DPG-PFAND staat voor teruggave van statiegeld in het Duits. DPG-PFAND is het recyclingsyteem voor flessen en blikjes in Duitsland.

DPG-PFAND, wat is het? 

DPG-PFAND staat voor teruggave van statiegeld in het Duits. DPG-PFAND is het recyclingsyteem voor flessen en blikjes in Duitsland. Op het moment dat de consument flesjes en blikjes koopt in bijvoorbeeld de supermarkt dan betaalt men een hoeveelheid statiegeld boven op de bestaande prijs van het product.

Verplicht in Duitsland

Sinds 2003 geldt in Duitsland een statiegeldplicht voor wegwerpverpakkingen voor dranken. Het Pfand-logo (het statiegeldlogo) moet worden aangebracht op alle wegwerpverpakkingen, zowel alcoholische als niet-alcoholische.

Single use Bottles and cans

Zoals de naam al doet vermoeden worden bovenstaande producten slechts één keer geconsumeerd. De milieu impact bij deze producten is dan ook groter dan bij verpakkingen die meerdere malen gebruikt kunnen worden. Blikjes en flesjes die over het algemeen eenmalig worden gebruikt en dus vallen onder de “Single use Bottles and cans” zijn

  •  Minder sterke plastic flesjes
  •  Blikjes

Het statiegeld bijhorend de flesjes en de blikjes is altijd 25 cent.

Wij zijn gecertificeerd

Niet elke drukkerij mag de statiegeldlogo's aanbrengen. Deze zogenaamde PFAND-aanduidingen, voorzien van een speciale inkt, mogen alleen worden aangebracht door een beperkt aantal gecertificeerde drukkerijen, waaronder bedrijven die lid zijn van de Optimum Group™.

Neem  contact met ons op
Neem contact met ons op
Direct contact Meer weten
Offerte aanvragen