In verband met een aantal nationale feestdagen zijn wij op donderdag 13 mei de gehele dag gesloten.
Packaging Technologist

Packaging Technologist

Als Packaging Technologist (verpakkingsspecialist) heb je een grondige kennis van de productie, de eigenschappen en de (on) mogelijkheden van flexibele verpakkingsmaterialen (substraten) en ga je je ontwikkelen tot (technisch) expert op dat gebied.

Wij zoeken een gemotiveerde en enthousiaste Packaging Technologist (40 uur)

Wat ga je doen?

Als Packaging Technologist (verpakkingsspecialist) heb je een grondige kennis van de productie, de eigenschappen en de (on) mogelijkheden van flexibele verpakkingsmaterialen (substraten) en ga je je ontwikkelen tot (technisch) expert op dat gebied. In deze functie voer je projecten uit op het gebied van productontwikkeling en productverbetering, in nauwe samenwerking met de afdelingen Verkoop, Kwaliteit, Productie en Inkoop. Je vergaart kennis van het productieproces van de klant en adviseert deze bij het bepalen van de juiste verpakkingsmethoden, verpakkingen en materialen.

 Je draagt verbeteringen aan, voert testen uit bij de klant op het gebied van nieuwe applicaties of producten en zorgt ervoor dat deze aan de eisen en specificaties voldoen. Daarnaast draag je kennis over aan de klant na de implementatie van productverbeteringen- en ontwikkelingen en instrueer je de medewerkers op locatie.

In geval van vragen of kwaliteitsissues fungeer je als eerste aanspreekpunt om technische assistentie te verlenen. Je onderzoekt kwaliteitsklachten, onderneemt acties om problemen structureel op te lossen en verwerkt de resultaten in een rapport;

Tot slot zorg je ervoor dat je op de hoogte bent en blijft van de nieuwste verpakkingsmogelijkheden en duurzame verpakkingsoplossingen. Het onderzoeken en vertalen van verpakkingswetgeving op het gebied van Duurzaamheid hoort daar ook bij.

Jouw werkomgeving

Jouw standplaats wordt een van de locaties van Optimum Group. Je werkt nauw samen met de afdelingen Verkoop, Kwaliteit, Productie en Inkoop. In deze rol rapporteer je aan de Marketing & Business Development Director. Voor deze functie zal je gemiddeld 1-2 dagen in de week reizen naar klanten in de Benelux en de diverse locaties binnen Optimum Group.

Wie zoeken we?

  • Je hebt een afgeronde HBO opleiding, bij voorkeur richting (Voedingsmiddelen)technologie. Daarnaast is een afgeronde opleiding tot Verpakkingskundige van het NVC een pré;
  • Je hebt minimaal 2 jaar relevante werkervaring in de verpakkings- of voedingsindustrie;
  • Je hebt grote affiniteit met techniek;
  • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal goed;
  • Je hebt goede communicatieve vaardigheden en je beschikt over een groot analytisch en probleemoplossend vermogen;
  • Daarnaast heb je een klantgerichte en pro-actieve houding en kun je zelfstandig werken. Jouw kennis en ervaring draag je graag over aan anderen en je zoekt graag de samenwerking op met collega’s en klanten.

Wat bieden wij?

We bieden een marktconform salaris, een lease auto, ontwikkelmogelijkheden en uitzicht op een vast dienstverband.

Wie zijn wij?

Optimum Group is een groep van 13 drukkerijen bestaande uit; Etiket Nederland, Vila Etiketten, Speciaal Drukkerij Max. Aarts, W&R Etiketten, ASQ en EPB (België), Belona, Megaflex, Telrol, Kolibri Labels, FlexoPrint (Denemarken), H&T Labelprint en SC Etiketten (Duitsland). Door de bundeling van krachten is er een unieke combinatie van expertise op het gebied van UV flexo rotatiedruk en digitale druk van onder andere zelfklevende etiketten en flexibele verpakkingsoplossingen ontstaan. Optimum Group bedient vooral afnemers in food, retail, cosmetica, pharma, home & personal care, logistiek en de chemische industrie.

Interesse?

Herken jij jezelf in bovenstaande profiel dan kun je jouw cv en een korte motivatie mailen naar Rebecca Schouten (HR Manager) via rebecca.schouten@optimumgroup.nl. Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je contact opnemen met Andre Prophitius (Marketing & Business Development Director) via andre.prophitius@optimumgroup.nl of bel +31 (0)53 428 24 28.

Reacties vanuit werving en selectie- of uitzendbureaus worden niet op prijs gesteld.

Neem  contact met ons op
Neem contact met ons op
Direct contact Meer weten