Wij zoeken een ervaren en ambitieuze System engineer (40 uur pw) voor de afdeling IT.

System engineer

Wij zoeken een ervaren en ambitieuze System engineer (40 uur pw) voor de afdeling IT.

Wij zoeken een ervaren en ambitieuze System engineer (40 uur pw) voor de afdeling IT.

Wat ga je doen?

Primair zorg je voor het uitstekend functioneren van (kern)Applicaties en IT-systemen, dit doe je samen met je collega’s in het Applicatie- en infrastructuur team.

Onze applicaties en infrastructuur worden door julie gemonitort en ingrijpen voordat problemen ontstaan is jullie taak. Je werkt aan het continue verbeteren van de infrastructuur en ons applicatie-landschap door mogelijke verbeteringen te herkennen en deze door te voeren. Mede hierdoor lever je een actieve bijdrage aan het ict-beleid.

Je stuurt externe leveranciers aan binnen de daarvoor afgesloten SLA’s. Je verwerkt IT-meldingen- en verzoeken (BiSL/ITIL), draagt zorg voor de documentatie en beheert onze centrale O365 tenant en bijbehorende infrastructuur zoals Azure AD.

Tijdens je werkzaamheden werk je nauw samen met interne klanten in onze organisatie zoals vestigingsdirecteuren,  teamleiders en overige professionals. Hiervoor bezoek je regelmatig onze vestigingen voor afstemming op locatie;

Je definieert en werkt mee in projecten voor server-, cloud- en softwaremigraties en verzorgt tevens installatie van hard- en software (zoals desktops, (Cloud)servers, routers, switches, Wifi systemen);

Het ondersteunen van eindgebruikers met het systeemgebruik hoort daar uiteraard bij.

In deze veelzijdige functie werk je daarom fulltime tijdens kantoortijden waarbij het af en toe nodig kan zijn na kantoortijden of in weekenden bepaalde werkzaamheden uit te voeren.

Jouw werkomgeving

Je standplaats zal J. Max Aarts zijn, onze vestiging in Enschede. Vanuit deze standplaats bedien je de vestigingen in het oosten van Nederland, maar ook reis je geregeld naar andere vestigingen. In Breda zit het ‘IT-Hoofdkantoor’; vanuit hier worden de meeste zaken opgepakt, dus met regelmaat ben je hier werkzaam. Dit is niet de enige plek waar je je IT collega’s treft; ook op andere vestigingen zijn zij werkzaam.

Uiteraard is thuiswerken in de COVID-tijd mogelijk.

Wie zoeken we?

 • Je beschikt over minimaal mbo-niveau 4 (door opleiding) in de richting elektronica of informatica. HBO is een pré;
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring in en soortgelijke functie;
 • Je hebt aantoonbare ervaring met het beheren van ERP systemen, bij voorkeur Microsoft Dynamics Business Central / Navision;
 • Je hebt ervaring of bent gecertificeerd in het Microsoft 365 track (bv. Fundamentals, security, of Teams) of in het Microsoft Azure certification track;
 • Je hebt ervaring met Microsoft Azure;
 • Je hebt kennis van TCP/IP netwerken;
 • Je hebt kennis van Windows Server 2012 of hoger en Windows werkplekken en besturings systemen;
 • Je hebt basiskennis van VM-Ware, Active Directory en SQL Server;
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • Je beschikt over rijbewijs B.

Wat bieden wij?

Een unieke uitdaging binnen een groeiende ambitieuze omgeving waarin jij veel ruimte en verantwoordelijkheid krijgt. Werken in een zeer dynamische omgeving waardoor er voortdurend kansen zijn om je horizon verder te verbreden en je kennis en kunde maximaal in te zetten en te ontwikkelen. Je komt in een hecht team van collega’s waar humor en voor elkaar klaar staan erg belangrijk zijn. Dit natuurlijk naast marktconforme salarissen, ontwikkelmogelijkheden en uitzicht op een vast dienstverband.

Wie zijn wij?

De Optimum Group™ is een snelgroeiende veelzijdige groep drukkerijen van labels en flexibele verpakkingen. We hebben op dit moment 14 vestigingen in Nederland, België, Duitsland en Denemarken. Wij bedienen vooral afnemers in food, retail, cosmetica, pharma en logistiek.

Onze afdeling ICT bestaat op dit moment uit 15 personen en is sterk in ontwikkeling. Als Optimum Group zijn we bezig onze bedrijven te integreren naar één ERP-systeem (Microsoft Dynamics Business Central) en een nieuwe cloud infrastructuur. Hierdoor kom je te werken in een sterk groeiende, professionele en dynamische omgeving met volop ontwikkelingskansen en veel verantwoordelijkheid.

Interesse?

Herken jij jezelf in bovenstaande profiel dan ontvangen wij graag je CV met een motivatie waarom jij degene bent die bij ons wil komen werken. Heb je nog vragen dan kun je contact opnemen met Arnica Korver (sr HR Adviseur) via arnica.korver@optimumgroup.nl.

Neem contact met ons op
Neem contact met ons op
Direct contact Meer weten